Mobiilisovellukset

Mobiilisovellusten valvonta

Käyttäjäkokemuksen laadun arviointi mobiiliympäristössä kannattaa

Käyttäjäkokemuksen laatu on erittäin tärkeä asia: negatiiviset käyttäjäkokemukset voivat toimia mobiilisovellusta vastaan, jos sovellus esimerkiksi poistetaan tai sitä ei käytetä, lisäksi se vahingoittaa yrityksen brändiä ja koko liiketoimintaa tuottamalla heikkoja arvosteluita ja negatiivisia kommentteja sovelluskauppojen käyttäjiltä, aiheuttamalla tulojen ja/tai tuottavuuden menetyksiä ja niin edelleen. Kuinka mobiilisovelluksia voidaan valvoa koko ajan monimuotoisemmaksi kehittyvässä IT- ja käyttäjäympäristössä, jossa sovelluksia käytetään yhä useammilla laitteilla, käyttöjärjestelmillä ja verkkoalueilla?

ip-labelin Mobile APM -ratkaisu valvoo mobiilisovelluksen suorituskykyä ja mittaa käyttäjäkokemuksia sovelluksen koko elinkaaren ajan.

Mobile APM

Mobiilisovellusten valvonnalla saat tietoa käyttäjäkokemuksen laadusta

Mobile APM on kattava mobiilisovellusten valvontaratkaisu, joka koostuu kahdesta avainkomponentista:

  • Synteettinen (aktiivinen) valvonta: valvoo kriittisiä käyttäjäpolkuja ympäri vuorokauden todellisilla laitteilla (iOS ja Android).
  • Todellisten käyttäjien valvonta: mobiilisovellukseen upotettu (iOS tai Android SDK) agentti valvoo kattavasti kaikkia laitteita ja käyttötilanteita.

Mobiilisovellusten valvonnan lisäksi saatavana on ip-labelin mittausrobotti, joka voidaan asentaa vakiolaitteisiin mobiiliverkkojen testaamiseksi kustannustehokkaiden tarkastusten avulla. Tulokset näkyvät Dataviz-ohjelmassa.

Lataa tuotekuvaus

Mobiilisovellusten valvonta

Mobiilisovellusten jatkuva ennakoiva valvonta

Ohjelma mahdollistaa mobiilisovellusten saatavuuden testaamisen valvotuissa olosuhteissa. Valvonta perustuu navigointiin Apple– (iPhone/iPad) tai Android-laitteissa, jotka simuloivat käyttäjien käyttäytymistä kriittisillä poluilla, esimerkiksi sovelluksen avaamisessa, näppäinsyötteiden vahvistamisessa, hakutoiminnoissa, selaamisessa ja pyyhkäisynavigoinnissa (alas, oikealle, vasemmalle).

Jokaisesta toiminnosta saadaan vasteajat, ja virhetilanteissa (joista järjestelmä hälyttää) käyttöön saadaan kuvakaappaus ja verkkotiedot. Mobile RUMiin yhdistettynä järjestelmä tarjoaa markkinoiden laajimmat tiedot diagnostiikkaa varten.

Referenssitapaus

Mobiilisovellusten valvonta

Kaikki mobiilikäyttäjät kattava näkymä sovelluksen suorituskyvystä

Mobiilisovellusten todellisten käyttäjien valvonta. ip-labelin APM-mobiilikirjasto, SDK (Software Development Kit), tarjoaa täyden näkymän mobiilisovellusten sisäiseen toimintaan. Sovelluksesta kerättävät mittaustiedot otetaan sekä ‘natiiveista’ näkymistä että ‘web-näkymän’ kautta.

Sovelluksen mustan laatikon avaaminen tuo ip-labelin SDK:hon myös näkymän sovellukseen integroiduille kolmansille osapuolille, esimerkiksi verkkopalveluille, lähtevien ulkoisten puheluiden toimintaan.

Asiakasyritysten kertomuksia

Verkon valvonta

Testaa mobiilikäyttäjien peitto

Esimerkiksi toimipistevierailuihin tai autolla ajoon liittyvien mobiilitilanteiden peiton valvontaan ip-labelilla on kaksi eri sovellusmallia asiakkaan tarpeista riippuen:

  • Crowdsourcing perustuu yksinkertaiseen lataustestaukseen. Se on suunniteltu julkaistavaksi Googlen ja Applen sovelluskaupoissa massamarkkinajakeluun.
  • Upotettu mittausrobotti voi puolestaan testata liiketoiminnan kohteita ja käyttötapauksia. Robotti on suunniteltu asennettavaksi yrityksen ip-label-yhteyshenkilöiden tai konsulttien päätelaitteisiin. Se voidaan säätää tarkasti kohteiden ja testityyppien mukaan, ja tiedot kerätään ip-labelin hallinnoimalle SaaS-alustalle.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä!